Előfizetői tartalom

Majdnem annyi pénz folyt ki állampapírokból, amennyit részvényekbe öntöttek a magyarok – Mi folyik itt?

Portfolio
Érdekes számokat hozott a március is a magyarok megtakarításaiban, az állampapírok állománya jelentősen esett, miközben közel hasonló állománybővülést lehetett látni a részvényeknél. Az első negyedévben összességében az állampapírokban és a befektetési alapokban lévő lakossági vagyon is csökkent, a részvényektől viszont még az orosz-ukrán háború sem tudta elijeszteni a magyarokat.

Csúnyát buktak az állampapírok Az elmúlt években nem láttunk olyat, ami az első negyedévben történt az állampapírok piacán: a lakosság megtakarításai 64 milliárd forinttal csökkentek állampapírokban, köszönhetően annak, hogy csak márciusban 242 milliárddal esett vissza az állomány. Még az állampapíroknál is nagyobbat esett a befektetési alapokban lévő állomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés