Előfizetői tartalom

3 milliárd dollárnyi bitcoin eladása sem szabott gátat a kripto-ökoszisztéma összeomlásának

Portfolio
A múlt hét végén a Terra ökoszisztéma gigantikus bukása rázta meg a kriptovaluta-piacot, melynek következményeképp dollár tízmilliárdok égtek el kifejezetten rövid idő alatt. A befektetők nyilvánvalóan már nagyon kíváncsiak voltak arra, hogy mi történt azzal a több mint 3 milliárd dollárnyi bitcoinnal, amelyet a Terra kriptocég különített el korábban arra az esetre, ha a projekt bedőlne - most megkapták a választ.

A Luna Foundation Guard, a Terra-alapító Do Kwon által létrehozott alap nemrég közölte, hogy a múlt héten szinte az összes bitcoint elköltötte a tartalékából, hiábavaló kísérletet téve a terraUSD - vagy röviden UST - megmentésére. Az alapítvány az összeomlásig összesen több mint 80 000 bitcoint halmozott fel, ami a múlt héten még több mint 3 milliárd dollárt ért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés