Előfizetői tartalom

Láthatóvá tenni a láthatatlant – Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

műtárgy.com
A művészet erejével hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra, kiemelten a mikroműanyagok problémájára a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivál május 26. és 28. között. Az 50 helyszínen megrendezett 100 változatos művészeti program közül 25 a fenntarthatóság témája köré épül. A Dunából származó mikroműanyagok felhasználásával különleges üveggömb és ékszerkollekció készült. A Kohut-Görömbei Luca üvegművész tervezte tárgyakat a fesztivál keretében elárverezik. A bevétel a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját segíti majd.

A mikroműanyagok okozta környezeti problémákra mutat rá a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál Fenntarthatóság a művészet erejével című kreatív kampánya. A szervezők felkérésére a Dunából szűrt mikroműanyagok felhasználásával olyan műalkotások készültek, melyek megmutatják a szabad szemmel többnyire láthatatlan, de komoly környezeti kockázatot jelentő szennyeződést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés