Előfizetői tartalom

Megtartotta közgyűlését a Budapesti Értéktőzsde, az osztalékról is határoztak a részvényesek

Portfolio
Megtartotta éves rendes közgyűlését a Budapesti Értéktőzsde, ahol a részvényesek valamennyi napirendi pont – többek között a 2021-es üzleti évre vonatkozó pénzügyi beszámolók, illetve az Igazgatóság adózott eredmény felosztására vonatkozó javaslata – esetében jóváhagyólag döntöttek. Ennek alapján a BÉT bevételei 3,46 milliárd forintot, adózott eredménye 586 millió forintot tett ki 2021-ben. Utóbbi tételből összesen 503,45 millió forintot osztalék formájában, részvényenkénti 93 forintos összegben fizet ki a társaság a részvényesek számára. A BÉT a közgyűléssel összhangban publikálta a tavalyi évre vonatkozó, a legfontosabb tőkepiaci mérföldköveket tartalmazó éves jelentését is.

Az éves rendes közgyűlés keretében Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója ismertette a 2021-es üzleti év pénzügyi eredményeit. A társaság bevételei 2020-hoz képest mintegy 5 százalékot emelkedve 3,46 milliárd forintra nőttek, az adózott eredmény pedig a 2020-as érték közel ötszörösére, 586 millió forintra emelkedett. Az EBITDA 982 millió forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés