FONTOS Rendkívüli béremelést jelentett be Magyarországon az Aldi
chiphiány
Befektetés

Az emberiség technológiai fejlődésének következő korszakáról beszélt Joe Biden első ázsiai útján

Portfolio
Kulcsfontosságú hármas szövetség van kibontakozóban: pénteken a dél-koreai Samsung-gyárba látogatott első elnökként történő ázsiai útján Joe Biden, ma pedig együttműködésről tárgyaltak az amerikai és japán kereskedelmi miniszterek többek között olyan területeket érintve, mint a félvezetők és az exportellenőrzés.

A legfrissebb értesülések szerint Joe Biden amerikai elnök Japánba és Dél-Koreába látogat, a három ország többek között a félvezetők piacán terveznek együttműködést kialakítani. Biden elnökként történő első ázsiai útján az első állomása egy dél-koreai Samsung-gyár volt.

Ezek az apró, mindössze néhány nanométer vastagságú chipek jelentik a kulcsot ahhoz, hogy az emberiség technológiai fejlődésének következő korszakába lépjünk

- fogalmazott Biden pénteken.

Dél-Korea új elnöke, Yoon Suk-yeol a hétvégén azt mondta, hogy ő és Biden meglátogatták a félvezetőipar "globális epicentrumának" nevezhető üzemet. Hozzátette: "Ott megtapasztalhattam gazdasági és technológiai szövetségünk erejét".

Japánnal együtt a három ország vezetői eddig kerülték Kína megemlítését amikor a félvezetőkről volt szó, de az exportellenőrzés témaköre is napirenden van.

A legújabb fejleményekkel kapcsolatban Michael J. Green, a Center for Strategic and International Studies elnökhelyettese szerint a befektetőket elsősorban az érdekelheti, hogy mit mondanak az ellátási láncokról és a félvezetőkről, és hogy mennyire igazodnak a Kínába irányuló érzékeny technológiák exportellenőrzéséhez és az Egyesült Államokban történő beruházásokhoz.

Ma Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter Tokióban találkozott japán kollégájával, Koichi Hagiudával - a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium közleménye szerint a két fél együttműködésről tárgyalt a félvezetők és az exportellenőrzés témakörében is.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
no-forrosag-strand-viz-folyadek-ivas-hoseg-nyar-hosegriasztas
egy aldi diszkont áruház bejárata
bét
nato-nato-csucs-madrid-2022
pos-terminál bankkártya mobilfizetés
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
parlament országház budapest getty stock