Előfizetői tartalom

A nap ábrája: így büntetik a magyar tőzsdét Orbán Viktor bejelentése után

Portfolio
Már tegnap is rossz volt a hangulat a magyar tőzsdén az új veszélyhelyzetben várható első kormánydöntésekre várva, a piaczárás után pedig meg is érkezett a bejelentés, miszerint a közös teherviselés jegyében különadót vonnak ki több stratégiai ágazat nagyvállalataira is. Ahogy az várható volt, nagy eséssel indult a kereskedés a magyar tőzsdén, egy ponton a BUX index közel 10 százalékos mínuszban is állt, ezzel ismét jelentősen kilóg a magyar tőzsde teljesítménye az európai mezőnyből.

Beszakadt a magyar tőzsde Alapvetően egész jó volt a nemzetközi tőkepiaci hangulat tegnap és óvatos optimizmus jellemzi a mai kereskedést is, a magyar tőzsde azonban lefelé vette az irányt már tegnap, miután Orbán Viktor korábban bejelentette a háborús veszélyhelyzetet és előrevetítette, hogy tegnap ismerteti az új helyzetben várható első kormánydöntéseket. A befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés