Előfizetői tartalom

Drámaian romlottak a magyar lakosság várakozásai: a koronavírus rémét idézi a pénzügyi helyzet

Portfolio
A Scale Research friss kutatása szerint a lakosság szubjektív jövedelmi helyzete, a hitelfelvételi nyitottsága és a megtakarításokkal kapcsolatos várakozásai mára a koronavírus-járvány idején tapasztalt szintre süllyedtek, az elmúlt 2 éves erősödés szinte eltűnt a lakosság várakozásaiban. Márciusban már csak a magyar lakosság 15%-a gondolta azt, hogy többet engedhet meg magának a kiadások terén a közeljövőben, 9% érzi azt, hogy bátrabb lehet a hitelfelvételek terén, megtakarításainak növekedésére pedig csupán 12% számít.

A 2021-es év erősödést mutató tendenciája tört meg az idei év márciusában és ismét lecsökkent több fontos, a lakosság anyagi helyzetét vizsgáló mutató a Scale Research Bankindex kutatás friss eredményei alapján. A kutatás több éve vizsgálja azt, hogy a hazai 18-69 éves lakosság hogyan ítéli meg anyagi helyzetének várható változását, mindez pedig kihatással van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés