Előfizetői tartalom

Elemzés: de mégis mi a különadók valós üzenete a piacok felé?

Portfolio
A piacok számítottak a költségvetési kiigazításra, de a reakciók alapján az intézkedés mértéke, valamint az érintett szektorok köre okozott meglepetést. Extraprofitra valós definíció nincs, a befektetők számára a különadók egyértelmű üzenete, hogy a magyar részvények a szokásosnál kockázatosabbak, a tőzsdei reakciókat pedig fűthette, hogy a kiigazítás részletei csak lassan csordogáltak szerdán és csütörtökön – egyebek mellett erről beszélt Nagy Viktor, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzője a Checklist pénteki adásában, mikor a héten bejelentett költségvetési kiigazítások tőkepiaci hatásait értékelte.

A piacok számítottak költségvetési kiigazításra, de a tőzsdei reakciókból azt látjuk, hogy az intézkedés volumene, valamint az érintett szektorok köre mégis okozott némi meglepetést – közölte Nagy Viktor, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzője a Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének pénteki adásában. Hozzátette: bár hozzászokhattunk, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái