Előfizetői tartalom

A részvénypiac technológiai lazacai új csúcson: vajon elkapja őket a medve?

Portfolio
Bár az utóbbi napokban zajlott egy pozitív technikai jellegű korrekció, vannak olyan technológiai részvények a piacon, amelyek új csúcsokkal flörtölnek most is, miközben a nagy többség rengeteget veszített az értékéből. Ezek a papírok nem egy megszokott növekedési pályát futnak be, emiatt a hedge fund-ok és spekulatívabb szereplők radarjáról eltűntek tavaly. Az alacsony árazás és a kisebb kockázat miatt mostanában azonban ismét rájuk találtak a befektetők. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a következő időszakban nem szeretné elkapni őket a medve. Hogy ennek mik lennének a jelei, azt a technikai elemzés segítségével tárnak fel.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Minden évben lazacok milliói térnek vissza az óceánokból a folyókon keresztül a származási helyükre, ahol a következő generáció ikráit rakják le. Olykor akár ez 1 400 km-nyi utat is jelent, de ami még nehezebbé teszi a vándorlást: ezt a folyó sodrásának irányával szemben kell megtennie. Egyes (h)alfajtáknak ezt ráadásul úgy kell megtennie, hogy adott esetben akár 2 km szintkülönbséget kell megtennie a teljes út folyamán, vagyis nem csak árral szemben kell úszni, de még a gravitációval is hadakoznia kell.

Sőt, egyes esetekben még természetes és mesterséges akadályokat is le kell küzdenie, például gátak, vagy vízesések. Itt következik be a teljes vándorlás leginkább látványos szakasza: amikor a lazacok több méteres ugrásokkal igyekeznek átjutni a lezúduló áradaton. Olykor a medvék számára ez olyan, mint egy megterített asztal: a vízesés szélére árva szinte csak azt kell megvárnia, amíg a finom falat beleugrik a szájába.

Erről szól még a cikk:

  • Minden technológiai vállalat ősanyja, meglepően alacsony kockázattal
  • A háttértár gyártó, akibe visszatér az élet
  • A cég, akiről mindenkinek a fényképezőgépek jutnak az eszébe

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés