Előfizetői tartalom

Újabb kínai elektromosautó-gyártó megy a tőzsdére

Portfolio
Bár a kínai elektromosautó-piac globálisan a legnagyobb és kifejezetten gyorsan növekszik, az olyan autógyártók, mint a BYD és a Tesla felelősek egyelőre az eladások jelentős részéért. Az olyan kínai startupok, mint a Nio és a Xpeng bár már több ízben is a címlapokra kerültek és már az amerikai tőzsdéken is jegyezve vannak, de még mindig csak kis részesedéssel rendelkeznek a piacon. A WM Motor még a fentieknél is kevesebb autót adott el, a vállalat december 31-ig alig több, mint 80 ezer elektromos autót adott el az első modell 2018 szeptemberében történt bevezetése óta.

A Weltmeister néven is ismert elektromos autógyár közzétette, hogy éves veszteségei az elmúlt három évben megduplázódtak, 8,2 milliárd jüanra (1,2 milliárd dollár) nőttek, miközben bevételei ez idő alatt több mint kétszeresére, mintegy 170 százalékkal 4,7 milliárd jüanra emelkedtek 2021-re. A mostani bejelentés, mellyel a hongkongi tőzsdére való bevezetést kérelmezték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés