Előfizetői tartalom

Szuper rossz gazdaság, elbocsátások és szakszervezeti botrány: nagyot esett a Tesla részvénye

Portfolio
A napokban gyakran szerepel a nemzetközi sajtó címlapjain a Tesla és Elon Musk: a világ leggazdagabb embere elbocsátás terhe mellett felszólította a beosztottakat a legalább heti 40 órás irodai munkvégzésre, amire azonnal reagált a legnagyobb német szakszervezet, ezt követően fény derült arra, hogy egy korábbi szakszervezeti kedeményezésnél megfigyelhette az alkalmazottak online tevékenységeit a Tesla - ezután Musk a "szuper rossz gazdasági helyzetre" hivatkozva a munkahelyek mintegy 10 százalékának leépítéséről írt egy levelet az elektromosautó-gyártó vezetőségi tagjainak. Mindezeket látva nem csoda, hogy nagy eséssel nyitja a napot a Tesla részvénye.

Ahogy arról már beszámoltunk, Elon Musknak a legfrissebb vezetőségi levele alapján "szuper rossz érzése" van a gazdasággal kapcsolatban, ennek kapcsán az elektromos autógyártónál a munkahelyek mintegy 10 százalékát le akarja építeni. Az üzenet két nappal azután érkezett, hogy Musk felszólította az alkalmazottakat, hogy térjenek vissza a munkahelyükre minimum heti 40 órában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés