Előfizetői tartalom

Egyre gazdagabbak az emberek a világon, de az infláció mindent tönkretehet

Portfolio
Kétszámjegyű, 10,6%-os növekedést mutatott a globális pénzügyi vagyon tavaly a Boston Consulting Group friss elemzése szerint, ami a legmagasabb éves növekedési ütem az elmúlt több mint 10 év alatt. Ezzel 26 ezermilliárddal 530 ezermilliárdra nőtt a pénzügyi vagyon világszerte. Jó hír, hogy a tanulmány szerint ez a vagyonnövekedés a következő 5 évben is folytatódni fog, de az infláció csúnyán belenyúlhat a zsebekbe, főleg a világ keleti felén.

26 ezermilliárd dolláros vagyonbővülés A globális pénzügyi vagyon 2021-ben rekordmagas, 530 ezermilliárd dollárt ért el a BCG globális vagyonkezelési iparágról szóló éves jelentése szerint. A növekedést elsősorban az erős részvénypiacok és a reáleszközök iránt megnövekedett kereslet hajtotta. Az egy év alatt látott kétszámjegyű növekedés a legmagasabb éves növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés