Előfizetői tartalom

Mindjárt jön a várva-várt inflációs adat, mire lehet számítani a tőzsdéken?

Portfolio
Elsősorban az EKB kamatdöntő ülése nyomán kimondottan rossz volt tegnap a hangulat a világ tőzsdéin, a tengerentúli börzékről azonban amiatt is menekülhettek a befektetők, mert ma délután érkezik az Egyesült Államokban az infláció májusi alakulásáról szóló adat, amelyből kiderülhet, hogy valóban tetőzőtt-e az infláció, mint azt sok piaci szereplő várja. Arra pedig, hogy hogyan teljesítenek a vezető indexek az ilyen fontos adatközési napokon, valamelyest támaszul szolgálhatnak a múltbeli példák.

Tegnap az Európai Központi Bank megemelt inflációs előrejelzései és a kamatemelések fokozásának kilátásba helyezése apropóján kimondottan rossz volt a hangulat a világ tőzsdéin, újabb komoly bizonytalansági tényezőként pedig ma érkezik a májusi inflációs adat az Egyesült Államokban. A tengerentúli tőzsdéken is rossz volt tegnap a hangulat, a határidős részvényindexek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés