Előfizetői tartalom

Állták az orosz-ukrán háború ütéseit a magyar biztosítók és a pénztárak, de gyülekeznek a felhők

Portfolio
A járvány hatásai ellenére is nőtt az intézményi befektetői szektor – derült ki az MNB mai sajtóeseményén. Ezt segítette, hogy a háztartások vagyona is jelentősen gyarapodott ebben az időszakban. Ezzel együtt már a tavalyi év során jelentkező és 2022 első negyedévében erősödő volatilitási kockázatokkal és eszközleértékelődéssel kellett szembesülniük a biztosítóknak, pénztáraknak és a tőkepiacnak, de meg tudták őrizni stabilitásukat.

Szeniczey Gergő, a tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgató és Nagy Koppány igazgató az MNB friss Biztosítási, pénztári, tőkepiaci kockázati és fogyasztóvédelmi jelentése alapján az alábbi főbb megállapításokat emelték ki:A magyar háztartások bruttó vagyona 2021-ben 14,5%-kal nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés