Tokyo-Skyline-címlapkép
Befektetés

Japán lehet a következő ázsiai műtárgypiaci központ új tokiói művészeti vásárával

műtárgy.com
A jövő nyárra tervezett Tokyo Gendai a legújabb kortárs művészeti vásár a veterán vásárszervező, Magnus Renfrew portfóliójában.

Magnus Renfrew, a hongkongi, szingapúri és tajpeji művészeti vásárok igazgatója új kortárs művészeti vásárt nyit Tokióban az ázsiai kereslet fellendülése és a Hongkongban szigorodó korlátozások miatt. A 2023-ban induló Tokyo Gendai egy új művészeti vásár és a nemzetközi művészeti világ találkozóhelye lesz. A világ egyik legdinamikusabb és legaktívabb művészeti és dizájn szcénájában megrendezett vásár a kereskedelmi, művészeti és szellemi csere izgalmas platformjává, valamint a kultúrák közötti felfedezések csomópontjává igyekszik válni.

Magnus Renfrew
Magnus Renfrew. Forrás: Tokyo Gendai

A 2023. július 7-9. között a Pacifico Yokohama kongresszusi központban megrendezésre kerülő vásár, amelyet Art Assembly, az ázsiai-csendes-óceáni térségre összpontosító nemzetközi művészeti vásárok csoportja szervez, 80-100 galériát vonultat fel. A vásárt kiállítás- és múzeumi megnyitók, műteremlátogatások és kulturális élmények széleskörű VIP-programja kíséri, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék Tokió legjavát.

A résztvevő kiállítókat egy bizottság fogja felülvizsgálni, amelynek tagja a Pace elnöke, Marc Glimcher, a Blum and Poe társalapítója, Tim Blum, a Sadie Coles HQ igazgatója, John O'Doherty, és a Tapei Each Modern galéria alapítója, Yaji Huang.

Eri Takane
Eri Takane. Forrás: Tokyo Gendai

Eri Takane, a kiállítás igazgatója korábban a Google Arts and Culture japán cégnél munkálkodott, és a tokiói Sazon Art Gallery igazgatója volt. Ezen kívül Manhattanben töltött 13 éve alatt a Japán Alapítvány adománygyűjtőjeként is dolgozott.

„A japán galériákkal közösen arra jutottunk, hogy eljött az ideje egy nemzetközi művészeti vásárnak” - mondta Renfrew az Artnet Newsnak. „Tekintettel Japán gazdasági erejére és kulturális szerepére, egyszerűen összeáll a kép egy nemzetközi szintű vásár létrehozására.”

Az országnak, mint mondta, „gyűjtők szempontjából szilárd bázisa van, és az új generáció is egyre aktívabbá válik a nemzetközi művészeti piacon”.

Az első vásárra a szervezők reményei szerint a galériák 20 százaléka Japánból, a fennmaradó 80 százalék pedig Ázsiából és a világ többi részéről érkezik majd.

„Szilárd meggyőződéssel állíthatom, hogy a japán művészet minden formájában továbbra is az egyik legnagyobb hatást gyakorolja a világban” - tette hozzá Blum. „Úgy érezzük, itt az ideje, hogy egy globális kortárs művészeti vásárt rendezzünk a legmagasabb színvonalon.”

Forrás: Artnet, Tokyo Gendai

Címlapkép forrása: Artnet

Találd meg a neked való befektetési alapot!
szazalek referenciahozam
raiffeisen-nyíregyháza
otp
Bear

Holdblog A WYSIATI csapdájában

Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk, könnyen juthatunk...

Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
4iG_irodai_kep