medve bear frankfurt
Befektetés

Ez már a medvepiac?

Portfolio
Az elmúlt pár hónapban eléggé elromlott a hangulat a tőzsdéken. Bár Amerikában és Európában is láttunk egy medvepiaci ralit a közelmúltban, a vezető részvényindexek mindössze néhány nap alatt több heti emelkedést töröltek ki ezen a héten. David Kostin, a Goldman Sachs stratégája olyan forgatókönyvet vázolt fel, mely szerint az S&P 500 részvényindexben az esés tovább folytatódhat, sőt, még akár annyival csökkenhet az index értéke, mint amekkorát eddig a csúcsról esett. Vagyis nem kizárható, hogy még csak félúton járunk a tőzsdei zuhanásban - mondta Kövesy Károly, a Portfolio részvényelemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adásában.

Nagyon kevés olyan szektor van ami érintetlenül maradt az elmúlt hónapokban, ezek közül az energia lehet az utolsó védőbástya. Korábban ott volt még a kiskereskedelmi szektor, de az előző gyorsjelentési szezon végén olyan előrejelzések jöttek amik ezeket a részvényeket is lenyomták. Ha hiszünk abban, hogy az olajár nem 120 dolláron tetőzik, hanem felmegy 140-150 dollárra, amire a kereslet-kínálat alapján van esély, akkor az olaj még érdekes lehet. Ami viszont nagyon nem néz ki jól, az a ciklikus fogyasztási cikkek szektora és a technológiai szektor - nyilatkozta Kövesy Károly, a Portfolio részvényelemzője a Portfolio Checklist tegnapi adásában. A mostani részvénypiaci helyzetről azt is elmondta, hogy

a definíció szerint a csúcstól való 20%-os esés már medvepiacot jelent. Van aki ezt komolyabban veszi, és van aki kevésbé, de amit most látunk például amerikában az egy tartós esés. fordulat egyelőre nem látszik a makro környezetet figyelembe véve.

Az interjú, melyben Kövesy Károly arról is beszélt, hogy mikortól beszélhetünk jó beszállási pontokról a mostani helyzetben, már meghallgatható a Portfolio Checklist előző napi adásában 11:30-tólSpotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép forrása: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Florian Jens Naegele a Penny Magyarország vezérigazgatója és Silke Janz pénzügyi igazgató
liszt ferenc repülőtér ferihegy
bull bear medve bika tőzsde
repülőgép
fejlesztési terület telek raktár
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
vásárlás bolt üzlet