Előfizetői tartalom

Ez már a medvepiac?

Portfolio
Az elmúlt pár hónapban eléggé elromlott a hangulat a tőzsdéken. Bár Amerikában és Európában is láttunk egy medvepiaci ralit a közelmúltban, a vezető részvényindexek mindössze néhány nap alatt több heti emelkedést töröltek ki ezen a héten. David Kostin, a Goldman Sachs stratégája olyan forgatókönyvet vázolt fel, mely szerint az S&P 500 részvényindexben az esés tovább folytatódhat, sőt, még akár annyival csökkenhet az index értéke, mint amekkorát eddig a csúcsról esett. Vagyis nem kizárható, hogy még csak félúton járunk a tőzsdei zuhanásban - mondta Kövesy Károly, a Portfolio részvényelemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adásában.

Nagyon kevés olyan szektor van ami érintetlenül maradt az elmúlt hónapokban, ezek közül az energia lehet az utolsó védőbástya. Korábban ott volt még a kiskereskedelmi szektor, de az előző gyorsjelentési szezon végén olyan előrejelzések jöttek amik ezeket a részvényeket is lenyomták. Ha hiszünk abban, hogy az olajár nem 120 dolláron tetőzik, hanem felmegy 140-150 dollárra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái