elon musk
Befektetés

Kriptós piramisjátékozással vádolták meg Elon Muskot, 258 milliárd dollárt követelnek

Portfolio
Elon Muskot csütörtökön 258 milliárd dollárra perelte be egy Dogecoin-befektető, aki azzal vádolta meg a világ egyik leggazdagabb emberét, hogy piramisjátékot működtetett a kriptovaluta támogatása érdekében - írja a Reuters.

A bíróságon benyújtott panaszában Keith Johnson felperes zsarolással vádolta Elon Muskot, a Tesla elektromos autógyártó vállalatot és a SpaceX űrtechnikai vállalatot, hogy a Dogecoin kripotovalutát reklámozták és felhajtották az árát, hogy aztán hagyják az árfolyamot zuhanni.

Az alperesek 2019 óta tisztában voltak azzal, hogy a Dogecoin értéktelen, mégis népszerűsítették, hogy hasznot húzzanak a kereskedésből

- áll a panaszban. "Musk a világ leggazdagabb embereként elfoglalt piedesztálját arra használta fel, hogy a Dogecoin piramisjátékot nyereség és szórakozás céljából működtesse és manipulálja".

A panasz Warren Buffett, Bill Gates és mások megjegyzéseit is összesíti, amelyek megkérdőjelezik a kriptopénz értékét. A Tesla, a SpaceX és Musk ügyvédje nem reagált azonnal a megkeresésekre.

Egyelőre nem közöltek információkat arról, a felperes milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy a Dogecoin értéktelen és az alperesek piramisjátékot folytattak.

Johnson a perben 86 milliárd dolláros kárt határozott meg, ami a Dogecoin piaci értékének 2021 májusa óta bekövetkezett csökkenésével egyenlő, és ennek háromszorosát szeretné elérni kártérítésként megkapni. Azt is szeretné elérni, hogy Musk és cégei ne reklámozhassák a Dogecoint, és hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a Dogecoin kereskedelme a szövetségi és a New York-i törvények szerint szerencsejátéknak minősül.

A panasz szerint a Dogecoin eladási hulláma körülbelül akkor kezdődött, amikor Musk az NBC "Saturday Night Live" című műsorának házigazdája volt, és egy fiktív pénzügyi szakértőt alakítva a Dogecoint "szélhámosságnak" nevezte. A Dogecoinnal csütörtökön körülbelül 5,8 centen zajlott a kereskedés, a 2021. májusi, körülbelül 74 centes csúcsról nagyot esett a kriptopénz.

A címlapkép forrása: Paul Yeung/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
varga mihály pénzügyminiszter
4iG_irodai_kep
GettyImages-1201678643
kreml oroszország moszkva
Tematikus PR cikk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
4iG_irodai_kep