FONTOS Megjött az ítélet a magyar nyugdíjrendszerről: egy komplett nyugdíjpillér hiányzik itthon
 
Előfizetői tartalom

Gyűlnek a felhők az ingatlanpiacon, itt vannak a Duna House friss számai

Portfolio
Közzétette a második negyedévről szóló előzetes számait a Duna House, melyekből kiderült, hogy a cég nemzetközi stratégiája diverzifikációs előnyökhöz juttatta a csoportot. Egyes piacait eltérő mértékben érintik a kamatemelések, illetve az azokra vonatkozó piaci várakozások, így tompítva azok együttes hatását. A cégcsoport minden piacán csökken az aktivitás, Lengyelországban drasztikus visszaesés van. A nehezebbé váló piacokon erősödik a közvetítők értékajánlata, így a csoport növelni tudta piaci részesedését és kompenzálni a negatív piaci folyamatokat. Az erősödő piaci pozíció hosszú távon kedvezően hat a cégcsoportra, ugyanakkor a piaci és makrogazdasági folyamatok további kihívásokat tartogathatnak rövid távon.

Magyarország Magyarországon a lakóingatlan piacot lassuló aktivitás jellemezte 2022. második negyedévében, ugyanakkor a csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumenei 18 százalékkal nőttek év/év alapon az emelkedő ingatlanárak és növekvő piaci részesedés következtében. A saját irodák volumene szintén erős negyedévet tud maga mögött 46 százalékos év/év növekedéssel....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái