neon - outdoors daytime
Befektetés

Miért nyitnak galériákat az NFT platformok?

műtárgy.com
A SuperRare, a Superchief Gallery NFT, a Bright Moments és a Quantum Art az elmúlt évben galériákat nyitott az Egyesült Államokban.

A kriptopénzpiacok kolosszális visszaesése ellenére, vagy talán éppen azért, az NFT platformok az utóbbi időben egy olyan, költséges modell felé fordultak, amely a metaközösségeket kivezeti az virtuális világból a fizikai üzletekbe.

Májusban a SuperRare NFT piactér a közelgő piaci katasztrófának tűnő helyzet ellenére fizikai galériát nyitott a manhattani Sohóban, a West Broadway-en.

Ez tényleg kísérlet volt

- mondta Jonathan Perkins, a SuperRare Labs társalapítója és termékigazgatója.

Fel akartuk mérni az érdeklődést, és látni akartuk, hogyan nézhet ki, ha feltárjuk a nagyközönség előtt, illetve a jövőben más városokra is kiterjesztjük.

Minden jel szerint kísérletük sikeres volt. Június 20-án a galéria egy olyan kiállítást rendezett, amelyet Perkins „gyűjtői hatalomátvételnek” nevezett, és amelyen minden művet a digitális művészetek mecénása, Cozomo de’ Medici gyűjteményéből állítottak ki. Perkins szerint a kiállításra több mint 300 látogató érkezett.

A SuperRare Galéria, egy három hónapos pop-up, első kiállításával, a Visions from Remembered Futures-al nyílt meg. Forrás: SuperRare

A fizikai NFT galériák nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kiismerhetetlen digitális művek közmegítélése a pixeles punkoktól és rikító gorilláktól a képzőművészethez közelebb sodródjon. „Amikor egy nagy, gyönyörű, digitális képkeret van egy galériában, és valaki egy pohár pezsgővel a kezében azt mondja:

Ez az! - ez az elrendezés ad egy bizonyos edukációs aspektust, amely segít az embereknek megérteni a virtuális világot és elmélyülni benne

- mondja Perkins.

Persze egy fizikai térrel sokkal könnyebb motiválni a metaversumban elszigetelt közösségeket, hogy a valóság kontextusában is tekintsék meg a műveket.

Amikor az Instagramon fotókat látsz egy galériában zajló buliról, ahol a művek a falon vannak, az legitimálja az egész teret

- mondja Perkins. Azonban a SuperRare nem az egyetlen platform, amely a hagyományos galériákon keresztül próbálja a valóságban összehozni az NFT kedvelőit. A Superchief Gallery NFT, a Bright Moments és a Quantum Art az elmúlt évben mind fizikai NFT galériákat nyitott az Egyesült Államokban.

Az ötletnek van értelme, de talán rossz volt az időzítés

- mondja Magnus Resch műtárgypiaci közgazdász és szerző, aki júniusban adta ki a How To Create And Sell NFTs című könyvet.

„A magas árak és a gyűjtés elkezdésének komplexitása a legnagyobb probléma az NFT-kkel, azonban azáltal, hogy rendezvényeket tartunk és oktatjuk az embereket, bizalmat építünk.”

Forrás: The Art Newspaper

Címlapkép: A SuperRare Pop Up galéria New Yorkban. Forrás: SuperRare

Találd meg a neked való befektetési alapot!
tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Bosch_kiállítás