wallstreetbets
Befektetés

A mémrészvény, ami lenyomta a Coca-Colát, a Bank Of Americát , de az Alibabát is

Portfolio
A Redditen belül működik a Wallstreetbets nevű, tőzsdei témákkal foglalkozó fórum. Itt posztolnak rendszeresen kisbefektetők, 2021-ben innen indult a mémrészvénymánia. Röviden arról volt szó, hogy olyan papírokat kezdtek el vásárolni, amelyeknek aránylag magas volt a short állománya, tehát sok hedge fund arra számított, hogy esni fog a részvényárfolyam. Ha ezeknek a papíroknak elkezd emelkedni az árfolyama, akkor beindulnak a shortzárások, tehát vissza kell venniük a részvényeket a shortosoknak, ez pedig spirálszerűen felfele hajtja az árakat. Most megint volt egy részvény, ami abnormális árfolyam mozgást mutatott – mondta Kövesy Károly, a Portfolio Részvény rovatának elemzője, a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adásában.

Az AMTD Digital egy hongkongi fintech vállalat, melynek részvényei az elmúlt időszakban különös mozgást írtak le a New York-i értéktőzsdén. Tavaly 25 millió dolláros árbevétele volt a cégnek, ehhez képest a piaci kapitalizációja a héten meghaladta a 300 milliárd dollárt, úgyhogy elég durva mozgásokat lehetett látni. A júliusi bevezetéskori ár 7,8 dollár volt, ehhez képest egészen 2555 dollárig is elment a papír - mondta Kövesy Károly, a Portfolio Részvény rovatának elemzője, a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.

Hozzátette: a részvény 21400%-ot nőtt, a sajtóban a szalagcímekben arról írtak, hogy a 300 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációval a cég többet ért, mint a Coca-Cola, a Bank Of America, az Alibaba vagy a Pepsi, mindezt 25 millió dolláros árbevétellel. Ezeket a mozgásokat hozták összefüggésbe a Reddites kisbefektetőkkel.

Az interjú, melyben Kövesy Károly arról is beszélt, hogy reagált a cég a hirtelen jött ismertségre, és hogy mennyire számítanak kockázatosnak az ilyen részvényügyletek, már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adásában 13:38-tól a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
amerikai-egyesult-allamok-capitolium
autópálya lezárás
új lakások
fehér ház amerika elnök fehérház
vlagyimir putyin

Holdblog Joe Biden mélypontja

Minden idők harmadik legnépszerűtlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Trump. Joe...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Bosch_kiállítás