Előfizetői tartalom

A mémrészvény, ami lenyomta a Coca-Colát, a Bank Of Americát , de az Alibabát is

Portfolio
A Redditen belül működik a Wallstreetbets nevű, tőzsdei témákkal foglalkozó fórum. Itt posztolnak rendszeresen kisbefektetők, 2021-ben innen indult a mémrészvénymánia. Röviden arról volt szó, hogy olyan papírokat kezdtek el vásárolni, amelyeknek aránylag magas volt a short állománya, tehát sok hedge fund arra számított, hogy esni fog a részvényárfolyam. Ha ezeknek a papíroknak elkezd emelkedni az árfolyama, akkor beindulnak a shortzárások, tehát vissza kell venniük a részvényeket a shortosoknak, ez pedig spirálszerűen felfele hajtja az árakat. Most megint volt egy részvény, ami abnormális árfolyam mozgást mutatott – mondta Kövesy Károly, a Portfolio Részvény rovatának elemzője, a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének csütörtöki adásában.

Az AMTD Digital egy hongkongi fintech vállalat, melynek részvényei az elmúlt időszakban különös mozgást írtak le a New York-i értéktőzsdén. Tavaly 25 millió dolláros árbevétele volt a cégnek, ehhez képest a piaci kapitalizációja a héten meghaladta a 300 milliárd dollárt, úgyhogy elég durva mozgásokat lehetett látni. A júliusi bevezetéskori ár 7,8 dollár volt, ehhez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái