Előfizetői tartalom

Spórolni kezdett a magyar lakosság: így hat a háború a pénzügyeinkre

Portfolio
A Scale Research új kutatása szerint 2022 júniusában a magyar lakosság 58%-a tervezte, hogy visszafogja kiadásait vagy elhalasztja nagyobb vásárlását a következő 1-2 hónapban, ez a márciusi értékeknél magasabb arány. 20% növelni szeretné megtakarításait vagy kockázatosabb befektetéseket választana, ez stabil arány márciushoz képest.

A február óta tartó ukrán háború miatt kialakult gazdasági helyzet, az alapanyag és nyersanyagárak emelkedése, valamint az egyre inkább gyorsuló infláció a magyar lakosság egyre nagyobb része számára okoz bizonytalanságot és ösztönöz a kiadások visszavágására. A Scale Research Bankindex kutatás 2022. júniusi adatai alapján a 18-69 éves lakosságot erősebben kényszeríti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés