Előfizetői tartalom

Ezzel pár nap alatt megduplázhattad a pénzedet - Megint dübörög a mémrészvény-őrület!

"Mintha már láttunk volna ilyet" - könnyen megfogalmazódhat a gondolat az emberben, amikor a rossz kilátásokkal rendelkező, és éppen ezért magas short állománnyal bíró Bed Bath and Beyond tőzsdei árfolyammozgására tekint. Újraindult volna a 2021-es mémrészvny-őrület? Jöhetnek megint a brutális short squeeze-ek? Egy biztos, a kisbefektetői közösség a tavalyiak után rendesen ki volt már éhezve egy hasonló sztorira.

Az elmúlt időszakban újult erővel robbant be a 2021-ben több ízben is tomboló mémrészvény-őrület: először egy hongkongi székhelyű fintech vállalatot találtak meg maguknak a kisbefektetők, ahol a cég piaci értéke több mint 200-szorosára nőve már olyan nagyvállalatoknál is többet ért, mint például a Bank of America vagy a Coca Cola. Rögtön ezután jött egy újabb sztori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés