Előfizetői tartalom

Miközben piaci összeomlástól retteg a világ, ezek az országok vagyonokat zsebelnek be az elszálló olajárakon

Portfolio
Az IMF friss előrejelzése szerint az energiagazdag közel-keleti államok a következő négy évben akár 1300 milliárd dollárnyi további olajbevételre is számíthatnak, a régió állami vagyonalapjait tehát nagy összegekkel fogja majd megdobni ez a váratlan bevétel egy olyan időszakban, amikor a globális eszközárak elértéktelenedtek és az egész világ a recessziótól és a magas inflációtól fél.

Miközben a világ nagy része a növekvő inflációval és a recessziós félelmekkel küzd, az IMF előrejelzései szerint az oroz-ukrán háború miatt megugró energiaárak az Öböl menti monarchiáknak rég nem látott lendületet adnak. A hírről a Financial Times számolt be. Jihad Azour, az IMF közel-keleti és észak-afrikai igazgatója a lapnak elmondta, hogy az ukrajnai háború előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés