Előfizetői tartalom

Mi lesz a pénzügyeinkkel? Pesszimistább a magyar lakosság, mint a járvány idején

Portfolio
A Scale Research friss kutatása szerint mélyponton van a lakosság szubjektív jövedelmi helyzete, a hitelfelvételi nyitottsága és a megtakarításokkal kapcsolatos várakozásai is, amelyek a COVID járvány idején tapasztalt szintnél is rosszabb állapotra utalnak. A márciusi esést követően tovább romlottak a lakosság várakozásai a megtakarítási és fogyasztás területén, de a hitelfelvételi lehetőségek megítélése nem romlott júniusban. Összességében az elmúlt két év legyengébb várakozásait látjuk a lakosság körében.

2022 márciusában a lakosság fogyasztással és megtakarításokkal kapcsolatos várakozásai már a COVID járvány időszakának szintjére csúsztak vissza, júniusban több mutató terén is további romlást látunk a következő féléves lakossági várakozásokban. A Bankindex kutatása 2020. I féléve óta azonos módszertannal vizsgálja azt, hogy a hazai 18-69 éves lakosság hogyan ítéli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái