Előfizetői tartalom

Őrzi első helyét a Wood a hazai brókersorrendben

Portfolio
A továbbra is fennálló, globális gazdasági bizonytalanság ellenére a BÉT vezető részvényindexe, a BUX index az előző hónaphoz hasonlóan tartani tudta pozícióját, így 41 877,2 pontos értékkel zárta az augusztust. A részvénypiacot továbbra is nyárias forgalom jellemezte, az összforgalom 209 milliárd forintot tett ki, amely napi 9 milliárd forintnak felelt meg. A blue chipek közül az OTP kurzusában zajlott a legélénkebb kereskedés, a bankpapír forgalma 111 milliárd forint volt. Az OTP-t sorrendben a Mol és a Richter követte 49,6-41,3 milliárd forintnyi forgalommal. A brókercégek forgalmi rangsorában a Wood&Company zárt az élen, a második-harmadik helyen pedig a Concorde és az Erste Bank végzett.

Továbbra is borús hangulat mellett zajlik a kereskedés a világ tőkepiacain, amely elsősorban az immár több mint fél éve tartó orosz-ukrán háborúra és az ebből fakadó globális energiakrízisre, illetve az elszabadult inflációs környezetre vezethető vissza. A hónap során kiemelt figyelem övezte a befektetők részéről az amerikai jegybank, a Fed Jackson Hole-ban megrendezett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái