FONTOS Harapófogóba szorította a kormány a bankokat, két lépésben múlhat ki a lakossági kamatstop
 
Előfizetői tartalom

Naperőműves céggel köt megállapodást a Hiventures

Portfolio
Több évre szóló, 4,5 milliárd forintos keretösszeggel kötött hosszútávú stratégiai megállapodást a Hiventures tőkealapkezelő a Solar Markt cégcsoporttal. A partnerség célja, hogy a következő években minél több magyarországi vállalat juthasson hazai naperőművekből származó zöldenergiához versenyképes áron és hosszú távú garanciával. A Solar Markt és az E.ON közös dekarbonizációs szolgáltatási csomagja, a Green Cloud a jelenlegi energiapiaci bizonytalanságok és a szélsőséges áringadozás üzleti oldalról is felértékeli a lokálisan megtermelt, beszerzési láncoktól független és kiszámítható áron megvásárolható zöldenergiát.

Az együttműködés keretében elsőként Kelet-Magyarországon készítenek elő egy 100 MWp csúcskapacitású naperőműparkot, amely már kétoldalú forgatós technológiát alkalmaz: azaz nem csupán a közvetlen, hanem a visszaverődő napsugarakat is hasznosítja, és önmagában akár 14 és félezer háztartást képes ellátni környezetbarát energiával. A 200 hektáron megvalósuló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái