Előfizetői tartalom

Példátlan válság közeleg, a teljes világgazdaság beleremeghet

Mohos Kristóf
Csődközelben lévő ingatlanfejlesztők, sztrájkoló jelzáloghitelesek, elapadó források és bizonytalan ideig szünetelő építkezési projektek, iparágakon átívelő likviditási problémák - komoly bajban van a világ második legnagyobb gazdaságának legfontosabb szektora, azaz a kínai ingatlanszektor. Már csak egy kérdés maradt: a teljes amerikai részvénypiac méretét meghaladó ingatlanszektor bezuhanása a Lehman Brothers bedőléséhez hasonló, globális gazdasági válságot okozó esemény lenne? Többek között ezt a kérdést járjuk körbe elemzésünkben, illetve annak is utánajárunk, hogy mégis hogyan fajulhatott idáig a helyzet.

Sztrájkolnak a jelzáloghitelesek Kína az utóbbi időben a világszerte tapasztalt trendektől eltérően, és az elemzőket is meglepve csökkentette a kamatokat, elsősorban a zéró Covid-politika gazdasági hatásait igyekeznek ezzel csökkenteni és az egyre kilátástalanabbnak tűnő ingatlanválságot próbálják kezelhetőbb mederbe terelni. Kérdéses persze, hogy a szigorú lezárások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái