Portfolio signature

Kimegy-e az elementáris relatív erő a három technológiai behemótból?

Az Apple, a Microsoft és az Alphabet (Google) triója elementáris felfelé vezető erőt biztosított az amerikai részvénypiacnak 2009 és 2021 között. Az Apple esetében nagyon erős grafikont láthatunk még mindig. A Microsoft és az Alphabet esetében pedig még mindig nem sérült meg az a hosszú távú emelkedő trend, ami az Amazon és a Meta Platforms esetében már nincs meg.

Nagyra nőtt az elit klub

Négy évvel ezelőtt, 2018 nyarának a végén a globális gazdasági média hatalmas izgalommal fogadta, hogy az Apple részvénypiaci kapitalizációja meghaladta az ezer milliárd dollárt. Aztán az Amazon is megugrotta ezt a mérföldkövet. Kuriózumnak és hihetetlennek tűnt akkoriban, hogy egy cég érhet ennyit.

Jelenleg a tíz legértékesebb amerikai tőzsdei vállalat tőkeérték szerinti rangsora az alábbi módon néz ki:

Eltelt négy év az első ezermilliárdos ünnepléstől, és ott tartunk, hogy a három legnagyobb amerikai tőzsdei vállalat együttes piaci kapitalizációja 5955 milliárd dollár. (Annak ellenére, hogy a 2021 végi, 2022 eleji csúcsokhoz képest masszív lejtmenetet szenvedtek el a részvénypiacok.)

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések