Előfizetői tartalom

Kizárólag egy horvát állami cégnek adhatja el a kitermelt gázt a Mol leányvállalata

MTI
A horvát kormány mai döntése szerint az INA horvát olajipari vállalatnak minden Horvátországban kitermelt gázt a kizárólag állami tulajdonban lévő Horvát Elektromos Műveknek (HEP) kell eladnia, továbbá meg kell emelnie a termelését tíz százalékkal - közölte a horvát közszolgálati televízió. A gazdasági miniszter közölte: a kormányrendeletről értesíteni fogja a Molt, amely az INA többségi tulajdonosa, 49,08 százalékos részesedésével a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal a vállalatban.

Davor Filipovic horvát gazdasági és energiaügyi miniszter a kormányülésen elmondta: kedden a gázellátás biztonságáért felelős válságstáb ülésén egyhangú döntés született arról, hogy javasolják a kormánynak a termelés tíz százalékos növelését, valamint a teljes kitermelt gáz kizárólagos eladását a HEP-nek. Az állami tulajdonban lévő elektromos művek ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés