Előfizetői tartalom

Történelmi nap az Ethereum számára, megtörtént a Merge

Portfolio
Elérkezett az Ethereum-hálózat nagy napja, ugyanis néhány perccel ezelőtt a hálózat egy sokkal környezetbarátabb modellre váltott. Sok szempontból jelentős lépés volt ez a mai, ugyanis az energiafelhasználás csökkentése, és ezáltal az újabb befektetők vonzása felett a mostani esemény segít megágyazni olyan későbbi frissítéseknek, amelyek tovább növelik a hálózat kapacitását, skálázhatóságát, és hatékonyságát.

Megtörtént a Merge A Merge névvel illetett esemény során az Ethereum blokklánca átállt az energiaigényes Proof-of-Work konszenzusmechanizmusról, miután a mainnet összeolvadt a Beacon Chain néven ismert új Proof-of-Stake konszenzusréteggel. Mit jelent ez? Röviden annyit, hogy az Ethereum-hálózat már Proof-of-Stake modellel működik. Ami a két modell közti különbséget illeti:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés