Előfizetői tartalom

A legsúlyosabb szankciót fontolgatja az MNB egy magyar tőzsdei cég ellen

Portfolio
Az MNB bő fél éve célvizsgálatot folytat a SET Groupnál a nyilvános közzétételek megalapozottságát áttekintve, azonban a kibocsátó hónapok óta nem teljesíti a felügyelet által előírt adatszolgáltatási kötelezettségét. A jegybank emiatt kétszer már eljárási bírságot szabott ki, s szükség esetén kész akár a legsúlyosabb szankció alkalmazására is, ha a – jelenleg is tőzsdei felfüggesztés alatt álló – kibocsátó továbbra is akadályozza az MNB törvényes vizsgálatát.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2022 februárja óta célvizsgálatot folytat a SET Groupnál a kibocsátó rendkívüli tájékoztatási kötelezettségével kapcsolatos gyakorlatának jogszerűsége, a közzétételek megalapozottsága és azok jogszabályi megfelelőségének áttekintésére (beleértve a bennfentes információkkal kapcsolatos közzétételeket is). Eljárása során a jegybank –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés