comm
Befektetés

Menekülnek a befektetők, adják a bankpapírokat

Portfolio
Több kedvezőtlen fejlemény is történt tegnap és az elmúlt órákban, amiknek hatására alaposan elromlott a hangulat a vezető európai tőzsdéken. Szektorszinten elsősorban a nagybankok részvényeitől szabadulnak a befektetők, az esést a Commersbank részvénye vezeti.

A tegnap esti adatok alapján az eurózónában a vártnál nagyobb mértékben csökkent a fogyasztói bizalmi index értéke szeptemberben az augusztusi szintről, emellett ma érkezett meg a térség befektetésimenedzser-indexe is, ami alapján tovább gyengült az euróövezet gazdasági teljesítménye. Ugyancsak feszültséget okoz az újabb orosz szankciók lehetősége, az olajár-plafon bevezetését lengették be tegnap egy ENSZ-találkozón. Ezeknek a fejleményeknek köszönhetően

kimondottan rossz hangulatban zajlik a kereskedés Európa tőzsdéin.

A bankszektor számára is jutott egy befektetői szempontból kedvezőtlen bejelentés: az új brit kormány átfogó adócsökkentési és beruházásösztönző programot jelentett be, Liz Truss miniszterelnök ezzel igyekszik fellendíteni az ország megtorpanó gazdasági növekedését. Az európai nagybankok közül a Commerzbank részvénye esett eddig a legnagyobbat.

Több mint 4,7 százalékos mínuszával a Commerzbank teljesít a legrosszabbul az európai nagybankok közül, a mai esés ellenére idén 19,4 százalékkal került feljebb a részvény.

comerz

A régiós nagybankok részvényeitől is szabadulnak a befektetők, az OTP a maga 2,7 százalékos esésével még relatív felülteljesítőnek számít, a legnagyobb esést eddig az Erste részvénye könyvelhette el.

Az osztrák Erste 5,6 százalékos mínuszban van jelenleg, a maival együtt idén már 43,3 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

erdste

Címlapkép: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
ratatics-peter-mol-542481
erdogan törökország
forint készpénz bankjegy
áram
GettyImages-1324724478
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
GettyImages-1324724478