Előfizetői tartalom

Nincs kétharmados szélsőjobb, örülnek az olasz befektetők

Portfolio
Az Olaszország Fivérei nevű szélsőjobboldali párt végzett az első helyen a vasárnapi olasz választáson, a devizapiaci hatások mellett a részvénybefektetők is reagáltak a fejleményre. Nem a piac számára legrosszabb forgatókönyv valósult meg és nem lett kétharmados többség, így az alapvetően borongós európai részvénypiaci hangulattal szembemenve jelentős pluszban van az olasz tőzsde.

Az Olaszország Fivérei nevű, posztfasiszta gyökerű párt végzett az első helyen a tegnapi olasz választáson, a jobboldali blokk megszerezte a parlament mindkét házában a többséget - ez azt is jelenti, hogy Giorgia Meloni FdI-pártelnök lehet az ország első női miniszterelnöke. A jelek szerint tehát Matteo Salvini meggyengülve jött ki a választásokból, az elemzők szerint ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés