Előfizetői tartalom

Eladási hullám söpör végig a tőzsdéken, vérzik a piac

Portfolio
Masszív eladási hullám söpör végig a világ tőzsdéin, tegnap csúnya lefordulás volt az USA-ban, amelyet követtek az ázsiai tőzsdék, és most Európában is durva mínuszok röpködnek mivel a régióban egyre súlyosbodó energiaválság és a globális kötvényhozamok töretlen emelkedése tovább táplálta a recesszióval kapcsolatos befektetői aggodalmakat.

A kontinenst átfogó STOXX 600 index már az ötödik napja esik zsinórban, így a mai 1,7 százalékos eséssel 2020. december vége óta látott szintre került az index. Közben a befektetők által egyik leginkább figyelt német DAX index 2 százalékot esett, ezzel egyre távolabb kerül a 12 500 pontos korábbi hosszútávú támaszból lett ellenállástól - ennek a szintnek a visszatesztelése a 30 alatti RSI alapján egyébként benne van a pakliban.

dax092888

Ha a nagyobb képet nézzük, durva mínuszokat lehet látni Európa-szerte.

A STOXX 600 összes ágazati indexe esett, a gazdaságra érzékeny olaj- és gázipari, nyersanyagipari, kiskereskedelmi és banki szektorok estek a legnagyobbat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés