Előfizetői tartalom

Elég lesz az új állampapír kamata az infláció ellen?

Portfolio
Hétfőn megjelent az új lakossági állampapír leírása. Az új Bónusz Magyar Állampapír első kamatperiódusában az évesített kamat mértéke 11,32% lesz, az már biztos, hogy egy sokkal jobb alternatíva az, ha lakossági papírba tesszük a pénzünket, mintha csak a számlán vagy otthon tartanánk - nyilatkozta Árgyelán Ágnes, lapunk Pénzügy rovatának elemzője a Portfolio Checklist keddi adásában.

Az új Bónusz Magyar Állampapír negyedévente fizet majd kamatot. Vélhetően azért dönthetett így az ÁKK, hogy jobban lekövesse a piacnak, illetve a piaci hozamoknak a mozgását. Kérdés viszont, hogy elegendő lesz-e ez a 11,32%-os kamat a jelenlegi inflációs környezetben? Rá kell nézni az inflációra, és akkor látni fogjuk, hogy ez a 11,32%-os kamat nem lesz elegendő, hogy értéken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés