Előfizetői tartalom

Mit csinálnak az oroszok a gázzal, amit nem tudnak eladni? - Itt a válasz

Portfolio
A háború kitörése óta egyre inkább igyekszik magát függetleníteni Európa az orosz energiaellátástól, a szakciók életbe lépésével drasztikus mértékben csökken az orosz export a kontinensre - az agresszióra adott uniós válaszreakciók egyik fő oka az a feltételezés volt, hogy Oroszország nem engedheti meg magának, hogy gázexportja ilyen nagy mértékben csökkenjen. De mi történik az Európába már nem érkező, hatalmas mennyiségű földgázzal?

A feltételezés a kőolaj és a földgáz esetében egyaránt érvényes, a közelmúltban ugyanis több elemzés is rámutatott arra, hogy ha egy olaj- vagy gázmező termelését felfüggesztik, akkor az adott mezőt az a veszély fenyegeti, hogy örökre termelhetetlenné válik. Ez összességében egy jogos érv, de a friss adatok tükrében úgy tűnik, hogy a Gazprom megtalálhatta a módját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés