Előfizetői tartalom

Jól áll Magyarország finanszírozása: az éves terv 86 százaléka már teljesült

Portfolio
Szeptember végéig az egész évre tervezett adósságfinanszírozás 86 százaléka teljesült, vagyis időarányosan jól áll az ország forrásbevonása – közölte hétfőn az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A legjobban az intézményi forintkötvény-piac áll, de a lakossági forrásbevonás is teljesült eddig időarányosan, még az új, magasabb kamatozású papírok nélkül is.

A harmadik negyedévben végrehajtott adósságkezelési műveletek eredményeként a 2022. évre vonatkozó elsődleges kibocsátási terv 86%-ban teljesült 2022. szeptember 30-i értéknappal. A központi költségvetés adósságának átlagos hátralévő futamideje 6,2 év, ezen belül a forintadósságé 5,1 év, a devizaadósságé 9,5 év – olvasható az ÁKK közleményében. A lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés