Előfizetői tartalom

Gyülekeznek a viharfelhők a világ második legnagyobb gazdasága felett – Mégis miért éri meg itt befektetni?

2019 után a Fidelity ismét megrendezte az ázsiai befektetésekre fókuszáló eseményét, az Asia Roadshow-t, az előadások és a panelbeszélgetések fókuszában Ázsia „újragondolása” állt. A konferencia házigazdája Al-Hilal István, a Közép- és Kelet-Európai üzletág értékesítési vezetője volt, az előadásokon többek között szó volt a világ második legnagyobb gazdaságának rövid távú kihívásairól, illetve hosszú távú befektetési lehetőségeiről is, de a gazdaság motorjának számító fogyasztói szokások várható alakulásáról is értekeztek a szakértők, illetve a saját, ázsiai piacon gyakorolt befektetési stratégiáját és filozófiáját is bemutatta a Fidelity portfóliómenedzsere.

Lehetnek bizonytalanságok, de ez nem számít hosszú távon

Az első előadást a közel 20 éve a Fidelity-nél dolgozó Nitin Bajaj tartotta, a szakember elsősorban a befektetési filozófiájáról és stratégiájáról beszélt a kis kapitalizációjú ázsiai vállalatok részvényeit tömörítő befektetési alap vezető portfóliómenedzserként.

Előadása első perceiben kiemelte alapvető filozófiáját, miszerint az értékük alapján árazott befektetések (value) hosszú távon felülteljesítik a növekedési potenciáljaik alapján árazott (growth) lehetőségeket, legalábbis az ázsiai régióban ez volt a helyzet az elmúlt bő 25 év távlatában.

Forrás: Fidelity

Befektetési stratégia tekintetében Warren Buffett hozzáállása köszönt vissza Bajaj szavaiból - saját elmondása szerint a szakember ritkán foglalkozik a makrokörnyezettel és nem elsősorban iparágakban gondolkozik, hanem vállalatspecifikusan keresi a legérdekesebb befektetési lehetőségeket, és

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés