Előfizetői tartalom

A Samsung is mentesül a Kínába irányuló chipek szállítására vonatkozó korlátozások alól

MTI
Újabb cég, a dél-koreai Samsung Electronics, a bevétele alapján a világ legnagyobb memóriachip-gyártója is mentesül egy évre az Egyesült Államok által a múlt héten elrendelt kereskedelmi korlátozások alól, amelyek célja megakadályozni a csúcstechnológiás félvezető alkatrészek és berendezések Kínába szállítását - közölte a The Wall Street Journal.

A lap által idézett források szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium felmentést adott a Samsungnak, amely így továbbra is szállíthat chipeket és egyéb alkatrészgyártó berendezéseket a cég két kínai vállalata számára. A Samsung nem tett bejelentést a kérdésben, ugyanakkor a másik dél-koreai chipgyártó, az SK Hynix szerdán azt közölte, hogy az amerikai kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés