Előfizetői tartalom

Így keresik rommá magukat a bennfentesek a kisbefektetőkön

Portfolio
Ha egy vállalat menedzsmentje vásárolja az adott cég részvényeit, általában pozitív jelnek vehető, hiszen azt tükrözi, hogy belső folyamatok beható ismerete mellett is jó befektetésnek, vagy alulértékeltnek gondolják a papírt. Más a helyzet abban az esetben, amikor a bennfentesek nem veszik, hanem adják a részvényeket és még egyet csavar a helyzeten, amikor egy olyan cégről van szó, amelynek papírja mémrészvénnyé vált. Ez történt ugyanis az AMC esetében, melynek szárnyalását kegyetlenül kihasználták a bennfentesek és jelentős profitokat tettek zsebre. Közben az árfolyam már a mánia előtti szinten van, sok kisbefektető pedig megégette magát.

Nagyot kaszáltak a nagykutyák Néhány ember eléggé meggazdagodott az AMC kétéves hullámvasútjából, de nem a cég szuperhűséges, "Apes" néven ismert, gyémántkezű befektetői voltak azok. A Fox Business elemzése szerint a vállalat bennfentesei, például hedge fundok, magántőke cégek, valamint a világ legnagyobb moziláncának igazgatósági tagjai, felsővezetői és más nagybefektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés