Előfizetői tartalom

Kamatsokk: ez lehet a járható út a kkv-k hitelszerzéséhez

Portfolio
Egyre nagyobb szerephez jut Magyarországon is a kockázati-és magántőke-befektetés, előbbiben régiós szinten is éllovasnak számítunk, utóbbiban viszont még mindig nagy a lemaradásunk. Fejlődési lehetőségek még vannak, azonban a kkv-k számára a mostani kamatsokkos környezetben továbbra is a tőkebefektetés tűnik az egyetlen járható útnak a finanszírozásban – emelte ki Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a Portfolio Future of Finance 2022 konferenciáján tartott előadásában.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a tőkebefektetések jelentőségéről beszélt válsághelyzetben és azon túl. A hazai tőkealapok számaiból kiemelte, hogy összesen 65 olyan alap van ma itthon, amelyben az állam vagy az MNB közvetlenül vagy közvetetten jelen van, ezek 3566 milliárd forintnyi összesített jegyzett tőkével bírnak. Ebből valamivel kevesebb mint fele az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés