FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Fontos megállapodás született, indul a Barcelonát és Marseille-t összekötő csővezeték építése

Portfolio
Spanyolország, Portugália és Franciaország vezető tisztviselői nemrég közölték, hogy tengeri csővezetéket építenek Barcelona és Marseille közötti hidrogén- és gázszállítás céljából, ezzel helyettesítve a Franciaország által ellenzett, a Pireneusokon átívelő MidCat csővezeték meghosszabbítására vonatkozó terveket, tudta meg a Reuters. A spanyol fél szerint a vezeték meghosszabbítása kevesebb mint egy év alatt befejezhető lett volna, míg Franciaország álláspontja szerint az építkezés több évet vett volna igénybe.

A BarMar elnevezésű útvonalat elsősorban zöld hidrogén és más megújuló gázok szivattyúzására fogják használni, de ideiglenesen lehetővé teszi majd "korlátozott mennyiségű" földgáz szállítását is, hogy segítsen enyhíteni az európai energiaválságon - mondta Antonio Costa portugál miniszterelnök. A vezeték válaszul szolgál az "európai partnerek szolidaritásra vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés