Előfizetői tartalom

Horvátországban is megadóztatják az extraprofitot

Portfolio
A legfrissebb bejelentések alapján Horvátország is meg fogja adóztatni a háború okozta energiaválság miatt "extraprofitot" elérő ágazatokat, az új adóról szóló törvényjavaslatot az illetékes tárca a tervek szerint még az idén a parlament elé fogja terjeszteni. A vezető horvát energiaipari konszernben, az INA-ban való többségi tulajdonrésze apropóján ez kimondottan kedvezőtlen körülmény lehet a Mol számára, a magyar olajcég ugyanis 49,08 százalékos részesedéssel rendelkezik a horvát vállalatban.

Jön az extraprofitadó a horvátoknál Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök a kormány tegnapi ülésén több dolgot is bejelentett, többek között a kormány 2023. január 1-jével megemeli a minimálbért nettó 4220 kunára (231 ezer forint) az eddigi 3750 kunáról (202 ezer forint), emellett az energia átlagfogyasztásig történő felhasználásának árát március elsejéig fixálták....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés