FONTOS Véget ért a nagy menetelés, rég nem látott bajban a német szélsőjobb – Ők lehetnek az AfD utolsó reménysugara?
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő, hogy mit tesznek a magyarok a megtakarításaikkal - Friss tanulmány rántja le a leplet a biztosításokról

Portfolio
Nem sok jót mutat a magyarok pénzügyi tudatosságáról egy nemrég megjelent tanulmány: az adatok rávilágítanak, hogy a kisebb összeget befektető magyarok kevésbé tájékozottak a befektetési-, inflációs- és kamatkörnyezetről, mint a nagyobb befektetéseket eszközölő polgártársaik, erre a MÁP+ megjelenése is rávilágított. A Hitelintézeti Szemle 21. évfolyamának 3. számában Szepesváry László arra kereste a választ, hogy a különböző belső és külső tényezők hogyan befolyásolják a megtakarításos életbiztosítások törlési rátáját.

Amikor valaki megtakarítást köt, a biztosító és a biztosított is hosszútávon kalkulál vele. A biztosítónak különösen érdekében áll a hosszú szerződés, hiszem a fix hozamokat nehéz rövidtávon teljesíteni, illetve a vállalat befektetései ingadozhatnak. Ezért sem mindegy az, hogy mikor törölnek nagyobb arányban szerződéseket. A biztosítók is komolyan kutatják az ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés