Előfizetői tartalom

Kivégzik a kínai részvényeket a kedvezőtlen adatok után

Portfolio
Szakértők szerint a nemrég vége tért kínai pártkongresszusi ülés és a központi döntéshozatali testületekbe bekerült emberek személyi összetétele megerősítette a zéró-Covid politika fennmaradását, a közös jóléti célokat, a szektorális „leszámolásokat”, illetve azt, hogy a gazdasági pragmatizmus felől a politikai ideológia felé fordul Kína. Ezeknek a körülményeknek és a vegyes növekedési adatoknak köszönhetően nagyot esett a hongkongi részvénypiac, az amerikai tőzsdéken jegyzett kínai nagyvállalatokat sem kímélik a befektetők.

Bár a vártnál gyorsabb lett a harmadik negyedéves kínai GDP-növekedés (3,4 százalék helyett 3,9 százalék), ezzel együtt is arra számít a friss elemzői konszenzus, hogy az idei évi átlagos növekedés (3,2%) sokkal lassabb lesz, mint a hivatalos 5,5%-os cél, ez pedig a friss pártkongresszus üzeneteivel együtt rontotta hétfőn a kínai piacokon a befektetői hangulatot. A fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés