Előfizetői tartalom

Megszólalt a stratéga: A Fed akkor vette el a puncsos tálat, amikor már mindenki részeg volt

Portfolio
David Rosenberg a torontói székhelyű Rosenberg Research & Associatest vezető közgazdásza és stratégája, a szakember májusban még úgy fogalmazott, hogy nem tartja jó ötletnek az amerikai jegybank kamatemelési szándékát, és azt jósolta, hogy az infláció elleni küzdelem fájdalmas gazdasági recessziót fog kiváltani. Öt kamatemeléssel később Rosenberg még pesszimistább a tőzsdékkel és a gazdasággal kapcsolatban a 2023-as évet tekintve és enyhén szólva is csalódott a Federal Reserve-ben és Jerome Powell jegybankelnökben.

"Úgy érzem, mintha újra átélném 2008 nyarát" - írta David Rosenberg még május végén. Akkor úgy vélekedett a stratéga, hogy az akkoriban 3900 pont körül járó S&P 500 az év végén már a 3300-as szint közelében lehet. A sorozatos kamatemelések és az évtizedek óta nem látott infláció apropóján most még ennél is borúsabb hangnemet ütött meg a szakember, elmondása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés