Előfizetői tartalom

Tőzsdei esés, jüan gyengülés? A kínai állami média csak hallgat

Portfolio
Több mint egy évtizede nem látott pénzromlás, a belföldi részvények zuhanása: ez jellemzi most a kínai piacot, miután politikai okok miatt több millió dollárnyi eszközt adtak el a külföldi befektetők hétfőn. A recesszió azonban nem hatja meg a kínai állami médiát, az ugyanis azt a módot választotta a problémák kezelésére, hogy egyszerűen nem számol be róluk - írja a Bloomberg.

A világon szinte minden nevesebb lapon beszámoltak a hétfői tőzsdeakcióról, amikor rengeteg kínai eszközt adtak el a befektetők. Hiába, a kínai állami média szerint ez az egész meg sem történt: még a vezető pénzügyi lapok is fontosabbnak gondolták például Hszi Csin-Ping elnök találkozását katonai vezetőkkel, de még a pártvezetők véleményét az elnök pártkongresszuson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés