Előfizetői tartalom

Az ultrakortárs átrendezi a műtárgypiacot

műtárgy.com
Az Artprice minden ősszel közzéteszi a globális kortárs művészeti piacon folytatott kutatásának eredményeit. Az idei éves jelentés - amelyet az Art Basel a Frieze London és a Paris+ kiállításokkal egy időben tett közzé - kifejezetten az ultrakortárs művészetre (40 év alatti művészek alkotásai) összpontosít. E vadonatúj jelentés mellett az Artprice továbbra is elemzi a kortárs művészeti piac egészére (1945 után született művészek) vonatkozó összes aukciós adatot.

Stabilizáció a legmagasabb szinten A globális kortárs művészeti aukciós forgalom éves alakulása, 2022 (Forrás: Artprice). A 2021/22-es időszakban a kortárs művészeti aukciók globális forgalma nagyon enyhe, -1,1%-os csökkenést mutatott. Ez a csökkenés főként a Kínában bevezetett zero-covid politikának volt köszönhető, ahol az eladások ebben a szegmensben rendkívüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés