Előfizetői tartalom

Sokat vesztettek idén, akik ESG-alapokba fektettek, mégis kitartanak mellettük

Portfolio
Colm Kelleher, a UBS elnöke szerdán a hongkongi Global Financial Leaders' Investment Summiton arról beszélt, hogy az ESG-befektetésekkel kapcsolatos jelenlegi kihívások nem fogják megállítani a befektetőket abban, hogy a környezeti, társadalmi és irányítási szempontokra összpontosítsanak, ez a mozgalom megállíthatatlan – számol be a hírről a Bloomberg.

Ez a mozgalom megállíthatatlan - mondta. Kelleher szerint az ESG-szempontok szerinti befektetést akarják az X, Z és ezredfordulós generációk is, tehát ez nem fog csak úgy elmúlni. A cikk kitér arra, hogy az ESG-befektetőknek nehéz évük volt idén, miután az ESG-alapok egyik főszereplőjének számító technológiai részvények árfolyama sokat esett. Ezeket a veszteségeket súlyosbította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés