Előfizetői tartalom

Elszabadult a pokol a kriptopiacon, menekülnek a befektetők

Portfolio
Kétéves mélypontra ütötték a bitcoin árfolyamát tegnap, miután a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjével, az FTX-szel kapcsolatban likviditási problémák merültek fel. Olaj volt a tűzre, hogy a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Binance először bejelentette, hogy megmenti (felvásárolja) a céget, majd egy nappal később visszavonták az ajánlatot. A híráram hatására a bitcoin árfolyama a héten már 25 százalékos mínuszban is járt, majd ma megérkeztek a vevők és valamennyire visszahúzták a legnagyobb értékű kriptopénz árfolyamát.

A Terra ökoszisztéma összeomlása, a Celsius fizetésképtelensége és a Three Arrows Capital bedőlése után a kriptoipar még nagyobb bajba került a héten, miután a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, az FTX kénytelen volt likviditási problémák közepette mentőövet kérni. Míg kedden egy nem kötelező érvényű megállapodás a versenytárs Binance-szel egy rövid időre megfékezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés